Na een lange tijd van stilte hierbij weer een nieuwsbrief. De stichting heeft niet stil gestaan maar er is weer veel gebeurd.

We hebben twee jaar een jongeman uit Kosovo uit huis gehad. Echter alles wat we hebben geprobeerd, mocht niet lukken, geen visum, ook geen werk visum. Daar stopte zijn zoektocht naar een beter bestaan, en hij is terug gegaan naar Kosovo. Nu zit hij met zijn broer en zus in Italie, en daar lukt het wel. Zodra ze alles rond hebben willen ze terug naar Kosovo. Maar wel vrij kunnen zijn om ergens anders te gaan wonen en om een eigen bestaan op te bouwen.

Ook door eigen persoonlijke dingen, en drukte in het bedrijf, kwam alles op een laag pitje te staan en was het beeld even weg.

Maar we pakken de draad weer op, en gaan weer verder als eerder. Door de hulp van Bukarija, een dochter die in de buurt woont van Moeder Roza. We hebben veel contact, ze verzorgt haar moeder goed, en zorgt voor haar en haar zus met een handicap. Verder brengen ze soms voedsel naar andere gezinnen. En is zij ons vaste contactpersoon in Kosovo.

Ook komen we al jaren bij een gezin in Albanie. Haar dochter mochten we helpen met haar studiekosten en mocht ze haar diploma halen. De ouders wonen onder embarmelijke omstandigheden in Albanie en zijn gelukkig de winter weer doorgekomen.

Ons nieuwe doel is om serieus bezig te gaan om het oude, huisje (bouwval) aan te pakken op naar nieuwsbouw. En we willen de komende tijd ons hier in gaan verdiepen. Alleen door uw hulp zou dit mogelijk zijn.

Uw gift maakt een verschil, een eerlijke druppen op een gloeiende plaat.

We houden u op de hoogte via de nieuwsbrief en Facebook. Uw hulp maakt het verschil. En uw financiƫle steun is oprechte steun!

Rene en Marthi.